15 Nisan 2021 Perşembe

Audi Q4 e-tron ve Q4 e-tron Sportback


Audi'nin elektrikli model sayısı her ay artıyor. Daha çok SUV modellere yönelen dikkatlerin sonucu olarak yine bu segmentte yer alan bir çift araç tanıtan Alman üretici, tasarım olarak 2019 ve 2020 yılında tanıttığı konseptlere sadık kalmış.

Ön tasarımlarını paylaşan ikilide büyük ön panjur ve sert köşelerin yanında gündüz aydınlatmasının deseni değiştirilebilen Matrix LED farlar görev yapıyor. Şişkin çamurluklar, kapıların alt kısmında görülen derin karakter çizgileri ve farklı boyut ve tasarımlarda sunulan aerodinamik jantlar da araçların ortak noktaları arasında.

Tavan açısını izleyen bir şekilde aşağıya doğru inen bagaj tasarımıyla dikkat çeken Sportback'te tavan rayları bulunmuyor. Aracın genişliği boyunca izlenebilen LED stoplar ve çok çıkıntı olmayan arka tampon da paylaşılırken e-tron'da tavanda olan spoiler, Sportback'te camı ikiye bölecek şekilde aşağıya alınmış.

İç mekanda da modern ve köşeli hatlar tercih eden Audi, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran haricinde dört kollu direksiyon simidi ve kokpite şık bir şekilde gizlenmiş havalandırma ızgaraları sunuyor. Havalandırma kumandalarını fiziksel hale getiren üretici, birçok kumandayı, orta konsoldan çıkarttığı bir platformun üzerine almış.

Sürücü için önemli bilgileri, artırılmış gerçeklikle aracın 10 metre önüne yansıtabilen Q4 e-tron, 4.588 mm boya, 1.865 mm genişliğe ve 1.632 mm yüksekliğe sahip. 2.760 mm aks mesafesi sunan ara. 1.2 ton çekme kapasitesine ve 520 litre bagaj hacmine sahip.

Üç farklı seçenekle sunulacak olan ikilinin arkadan itişli giriş modellerinde 170 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru yer alıyor. Bir üst kademede 204 beygir güç, 310 Nm tork alınırken dört tekerlekten çekiş ve çift motor sunan araçlar 300 beygir güç, 460 Nm tork üretebiliyor.

En güçlü aracın maksimum sürati 180 km/s'te sınırlı olsa da 0'dan 100 km/s sürate 6.2 saniyede ulaşabiliyor. Motor seçeneğine göre 52 veya 77 kWh kapasiteli bataryalarla sunulan Q4 e-tron ailesi 520 km'ye kadar menzil sunabiliyor. Araçların boş ağırlıklarıysa 2 ile 2.2 ton arasında değişiyor.

2 yorum:

  1. kısa, sade, öz ve güncel; reklama boğulmadan otomobil haberlerini takip ediyoruz. sağ ol onur usta...

    YanıtlaSil