16 Nisan 2021 Cuma

Hyundai Santa Cruz


Hyundai'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı pick up modeli Santa Cruz sonunda resmen tanıtıldı. Dikkat çekici bir tasarıma sahip olan modelin temelleri Tucson ile paylaşıldığından hem dış, hem de iç mekanda tanıdık çizgilerle karşılaşıyoruz.

4.970 mm boya, 1.905 mm genişliğe ve 1.695 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 3 metre olarak açıklanıyor. Çok parçalı LED farları ve büyük ön panjuruyla Tucson'a göz kırpan modelde daha köşeli bir ön tampon kullanılmış.

Çamurluklar ve gövdenin alt bölümü kalın plastik korumalara sahip olan araçta 20 inç çaplı jantlar görev yapıyor. Siyah renkli tavan rayları ve yüzgeç anten de dinamik görünüyor. Kısa tutulmuş kasa ve genişletilmiş çamurluklar da güçlü görünürken kasa kapağına taşan LED stoplar pick up modellerde çok karşılaştığımız bir özellik değil.

İç mekan tasarımı doğrudan Tucson'dan alınan Santa Cruz'un dijital gösterge paneli, dört kollu direksiyon simidi, şık havalandırma ızgaraları ve büyük dokunmatik ekranı korunurken ara konsola vites kolu eklenmiş. Arka koltukların altına ek depolama bölümü ekleyen Hyundai, kayar kapaklı ve iç koruması bulunan kasanın zeminine de ek göz yerleştirmiş.

Amerika'ya özel olarak tasarlanan aracın motorları da bu nedenle 2.5 litre hacimli benzinli ünitelerden oluşuyor. Atmosferik emişli ünite 195 beygirin üzerinde güç, 245 Nm üzerinde tork üretebiliyor. Turbo beslemeye sahip kardeşse 280 beygir üzerinde güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman her iki versiyonda da standart olarak sunuluyor.

1 yorum:

  1. Turkiyeye gelse kamyonet ruhsatlı satsa bence başarılı olur. En azından otv zilletinden bir nebze kurtuluruz. Her sene muayeneye razıyız

    YanıtlaSil