13 Nisan 2021 Salı

Zhiji L7


Çin merkezli elektrikli otomobil üreticileri her geçen gün daha da iddilı modellerle karşımıza çıkıyor. Üstelik bu modeller, sadece görünümleriyle değil sundukları özelliklerle de dikkatleri üzerine çekebiliyor. İşte onlardan bir tanesi: Zhiji L7.

Köşeli hatlarına bakıldığında, özellikle de burun kısmında Lexus modellerinin etkilerini görebildiğimiz otomobilde ince yapılı LED aydınlatmalar dikkatlerden kaçmıyor. Tavanına otonom sürüş sensörleri eklenen L7, çift renkli jantlar ve hemzemin kapı kollarıyla da dikkat çekiyor.

Fren sistemi Brembo imzası taşıyan sedan'ın bagaj kapağı kısa tutulmuş. Dinamik duran çift renkli arka tmponun üzerindeyse Aston Martin modellerine göz kırpan ince uzun LED stop şeridi görülebiliyor.

Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş iki kollu direksiyon simidinin arkasında 39 inç büyüklüğünde, 4K çözünürlük sunan dev bir ekran sunan otomobilin orta konsolu da yeni nesil Mercedes modellerinde olduğu gibi yatık bir dokunmatik ekran olarak tasarlanmış.

540 beygir güç, 700 Nm tork sunabilen elektrikli otomobilin 0-100 km/s deparı yaklaşık 4 saniye sürecek. 93 kWh kapasiteli bataryalarıyla 615 km menzil sunan modelin 118 kWh kapasiteli ünitelerle 1.000 km menzil sunması bekleniyor. Bu arada L7, 11 kW temassız şarj sistemini de donanımına eklemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder