15 Nisan 2021 Perşembe

Xpeng P5


Xpeng'in yenilikleri devam ediyor. Hız kesmeyen Çinli üretici, P7 modelinin küçük kardeşini de tanıttı. Özellikle sunduğu gelişmiş otonom sürüş sistemiyle dikkat çeken otomobil boyutlarıyla D segmentinde  yer alıyor.

4.808 mm boya ve 2.768 mm aks mesafesine sahip modelin sade görünümü, sivri burun yapısında LED aydınlatma grubunu taşıyor. Her iki ön çamurluğunda da şarj girişi bulunduran otomobilin kapı kolları hemzemin tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Hafif bir açıyla alçalan tavan, bagaj kapağını küçültürken stoplar da otomobilin genişliği boyunca uzanıyor.

İç mekanında modern ve sade bir görünüm sunan otomobilde üç kollu direksiyon simidi, çift renkli döşemeler, dijital gösterge paneli, kokpite gizlenmiş havalandırma ızgaraları ve dik yerleşime sahip, 15.6 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran kullanılmış. Orta konsol görevi gören ekran haricinde LiDAR sensörleri yardımıyla model 3. seviye otonom sürüşü destekliyor.

Henüz teknik verileri paylaşılmayan otomobilin tek ve çift motorlu seçeneklerinin bulunacağı ve bunların yine tek veya çift elektrik motoruyla eşleştirileceği tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder