15 Nisan 2021 Perşembe

Seat Arona


Seat'tan yenilik haberleri gelmeye devam ediyor. İspanyol üretici, Ibiza ile birlikte, aynı temelleri paylaşan küçük SUV modeli Arona'yı da makyajladığını açıkladı. Üstelik bu modelin dış görünümünde yaşanan yenilikler daha büyük.

Yenilenen ön tampon tasarımıyla daha agresif görünen otomobilde faklı desenlere sahip panjurlar da kullanıma alınmış. Xcellence paketi yerine gelen Xperience donanımındaysa farların hemen altına alınan yuvarlak sis farları ve gümüş renkli tampon alt koruması gözden kaçmıyor. Araçların LED farlarının iç desenlerinin yenilendiğini de belirtelim.

Yeni gövde rengi seçenekleriyle 17 ve 18 inç çaplı jantların yeni tasarımlarıyla da dikkat çeken Arona'da arka tampon tasarımının da elden geçirildiği görülebiliyor. Bagaj kapağında yer alan "Arona" arması da el yazısıyla yazılmış.

İç mekanda Ibiza'yı taklit eden otomobilde yeni trim parçaları ve döşemeler haricinde yenilenen direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli ilk dikkat çeken detaylar. Köşelerde yer alan havalandırma ızgaraları artık yuvarlak olan otomobilin bu parçaları çevresinde farklı renkli trim parçaları kullanılabiliyor.

Büyütülen dokunmatik ekranın orta konsola sığması için bu donanımı, tepeye alan Seat, ortada yer alan havalandırma ızgaralarını da aşağıya çekmiş. Ambiyans ışıklandırması da iç mekana yayılan Arona'nın donanımında daha çok elektronik yardımcı yer alıyor.

Kaputu altında 1 litre hacimli motorun 95 ile 110 beygir güç üretebilen, turbo beslemeli versiyonlarını bulunduran araç 1.5 litre hacimli üniteden de 150 beygir güç almaya devam ediyor. Şanzıman seçenekleriyse motora göre 5 veya 6 ileri vitesli manuelle 7 ileri vitesli DSG arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder