17 Nisan 2021 Cumartesi

Volkswagen ID.6


Volkswagen'in elektrikli model sayısı her geçen gün artıyor. Bu araçların en büyük pazarı olan Çin'de tanıtılan yeni araç da, pek de sürpriz olmayan bir şekilde bir SUV. Araç, markanın şimdiye kadar ürettiği en büyük elektrikli.

X ve Crozz isimli iki farklı versiyona sahip olan araçlar farklı ön görünümleriyle tanınabiliyor. Tampon ve ön panjur haricinde LED far tasarımları da farklılaşan ikili, çapları 21 inçe kadar çıkan jantlarla donatılabiliyor. Modellerin gövde koruma renkleri de farklı. Tavan rayları ve yüzgeç antenler aynı olsa da LED stop ve arka tampon tasarımları da araçtan araca değişiyor.

Genel anlamda büyüyen bir ID.4'e benzeyen otomobil 4.876 mm boya, 1.848 mm genişliğe ve 1.680 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi 2.965 mm olarak açıklanan ID.6'nın iç mekanında üç koltuk sırası sunuluyor.

İç mekan demişken, bu bölümde diğer Volkswagen modellerinin izleri görülebiliyor. Dokunmatik elemanlara sahip üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran kokpitin büyük bölümünü oluşturuyor. Ara konsoldaysa bol bol depolama hacmi sunuluyor.

Aracın elektrik motorları da tanıdık. Arkaya yerleştirilen ve 180 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen elektrik motoru 58 kWh kapasiteli bataryayla eşleştirilirken 204 beygir güç üretebilen seçenek 77 kWh kapasiteli bataryayla sunuluyor. Çift motora sahip versiyonsa 306 beygir gücünde.

En uzun menzilli ID.6, tek şarjla 588 km yol yapabilirken maksimum süratler 160 km/s'te sınırlandırılmış. 0-100 km/s hızlanma süreleriyse motor seçeneğine göre 9.3 ile 6.6 saniye arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder