8 Ocak 2010 Cuma

Chevrolet Aveo RS


A.B.D. merkezli üretici Chevrolet, 2010 Detroit otomobil fuarında tanıtacağı araçlarını yavaş yavaş gün ışığına çıkarmaya başladı. Bu araçlardan ilki, küçük hatchback Aveo'nun sportif versiyonu RS.

Genel hatları itibariyle diğer Aveo modellerini andırsa da otomobil üzerinde yapılan değişiklikler aracın sanki başka bir modelmiş gibi algılanmasına neden oluyor. Köşeli hatlar barındıran iddialı bir ön yüze sahip olan otomobilin inceltilmiş dikiz aynaları, 19 inç çaplı jantları, gizlenmiş arka kapı kolları, sadece projektörlerden oluşuyormuş gibi görünen far ve stopları ile merkezi konumlandırılmış çift egzoz çıkışı dikkat çeken sportif detaylar.

Elektrik mavisi adlı renge sahip olan konsept aracın fren kaliperleri de bu renge boyanırken iç mekanda bulunan dikişlerde de aynı renkle karşılaşılıyor. Etkileyici ve fütüristik dış görünümünün aksine iç mekanda, dijital gösterge tablosu haricindeki bütün elemanlar üretimde olan Chevrolet modellerinden alınmış.

Aracın motoruysa Opel Astra'dan tanıdığımız 140 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli ünite. Turbo beslemeye sahip olan benzinli motor 6 ileri manüel şanzımanla donatılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder