18 Mayıs 2010 Salı

Porsche Cayenne 2




Rus modifikasyon firması TopCar, ikinci nesil Porsche Cayenne temellerini kullanarak üreteceği SUV modellerini tanıttı. Üç modelin tanıtımını da aynı anda yapan TopCar bu araçların üretim sayılarını ve sınırlı da olsa teknik verilerini açıkladı.

Tanıtılan araçlar arasında üretim sınırlaması bulunmayan tek model Vantage 2 olarak adlandırılmış. Yenilenen ön tamponunda genişleyen hava girişleri, LED güdüz farları ve alt kısımda bir difüzör dikkat çekerken üzerinde ek hava yarıkları açılmış motor kaputu sportif görünüme de katkı sağlıyor.

Yan kısımda 23 inç çaplı jantlarla birlikte genişletilen çamurluklar dikkat çekerken kapıların alt kısmı da genişletilen yerler arasında. Arkaya geçildiğinde bagaj kapağı üzerine eklenen büyük spoiler, tasarımı baştan yapılmış ve üzerinde hava çıkışları bulunan arka tampon, difüzör ve egzoz sisteminin dörtlü çıkışı sportif görünümü destekliyor.

Vantage GTR 2 adlı modelin Vantage 2'den farkı aracın yan kısmında bulunuyor. Genişletilen çamurluklar araca sonradan eklenmiş gibi durmazken jantların şekilleri değiştirilmiş. Ön ve arka çamurluklarının birbirlerine bakan yüzlerinde hava kanalları bulunan Vantage GTR 2'nin kapılarında bulunan şişkinlikler aracı daha da güçlü bir görünüme kavuşturmuş.

Tasarımı en radikal olan model olarak Advantage 2'yi tanıtan TopCar bu araçta kullanılan farları 911 modelinden almış. LED teknolojili gündüz farları da bu araçtan alınan SUV diğer modellerde sunulanlardan farklı desende jantlara sahipken motor kaputunun da şekli değiştirilmiş.

Yeni gövde parçalarının tümü, hafiflik ve sağlamlık için karbon fiber ve karbon kevlardan üretilen araçların tamamında 750 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeye sahip, 4.8 litre hacimli v8 motor bulunuyor.

Vantage 2 adlı modelin üretim adedi sınırlanmazken Vantage GTR 2 ve Advantage 2 adlı modellerin her birinden 25 adet üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder