13 Ekim 2019 Pazar

Volkswagen Atlas Cross Sport


Volkswagen'in SUV ailesi genişliyor. Geçtiğimiz yıl konsept haliyle tanıştığımız Atlas Cross Sport'un seri üretim seçeneği bizlerle. Araç, isminden de anlaşılabileceği gibi Atlas'ın daha sportif görünümlü versiyonu.


Atlas'ınkinden daha küçük farlara ve daha geniş ön panjura sahip olan aracın tamponları da biraz daha sportif görünüyor. Markanın yeni "R" logosuyla donatılan ilk araç olan Atlas Cross Sport'ta çapları 21 inçe kadar ulaşan jantlar kullanılıyor.

Alçak tavan yapısı ve daha eğimli olan bagaj kapağı camıyla tanınabilen araçta Tiguan'ınkilere benzeyen stoplar ve sahte egzoz çıkışlarına ev sahipliği yapan arka tampon görev yapıyor. Atlas'tan 71 mm kısa olan Cross Sport bu araçtan 58 mm daha alçak.


İç mekanda markanın yeni direksiyon simidine kavuştuğu görünen aracın standart Atlas'tan en büyük farklılığıysa sadece iki koltuk sırasıyla alınabilmesi. Ayrıca tavan yapısı nedeniyle 2. sırada sunulan baş mesafesi de daralmış.

Kaputu altında tanıdık motorlar bulunan aracın 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli ünitesi 240 beygir güç üretebilirken 3.6 litre hacimli V6, 280 beygir gücünde. Her iki motor da 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekişli olarak sunulmakta.

3 yorum:

  1. 'Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu' kadar saçma ve zorlama bir model.

    YanıtlaSil
  2. Amblem direksiyonda çok yavan kalmış. Berbat. En son google'ın neden logosunu sadeleştirdiğine anlam verememiştim. Çok kötü çok.

    YanıtlaSil
  3. araç gayet güzel olmuş. logo eskisinden daha iyi görünüyor. aracın tasarımı mercedes GLA'yı andırıyor sanki.

    YanıtlaSil