18 Ekim 2019 Cuma

Denza X


Çin'de işler gerçekten de çok hızlı ilerliyor. Haziran ayında konsept hali tanıtılan ve Mercedes ile ortaklaşa geliştirilen Denza X'in seri üretime hazır seçeneği yıl sonuna gelmeden ortaya çıktı bile.

LED farları aynen korunan otomobilin ön tamponu da birkaç havalandırma ızgarası eklenerek kullanılmış. Yan aynalar ve daha "normal" kapı kollarıyla birlikte jantlar da küçülmüş. Arkada da LED stoplar aynı şekilde korunurken spoiler sadeleştirilmiş. Aynı şey tampon için de geçerli.

İç mekanı henüz tam olarak hazır olmayan modelin hem elektrikli hem de şarj edilebilir hibrit versiyonları üretilecek. 4.89 metre boya sahip Denza X'te üç koltuk sırası sunulacak.


Hibrit versiyonlda kullanılan 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor 192 beygir güç üretebilirken iki elektrik motoru da 150 ve 245 beygirle katkıda bulunuyor. Modelin 0-100 km/s hızlanmasının 5 saniye altında tamamlanacağı açıklandı. 245 beygir gücünde tek bir elektrik motoruna sahip olan elektrikli versiyonsa yaklaşık 500 km menzile sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder