27 Ocak 2022 Perşembe

Toyota Sequoia


Toyota'nın en büyük SUV modeli Sequoia da yeni nesline kavuştu. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan yeni nesil Tundra temelleri üzerine geliştirilen dev, artık V8 motor seçeneğine sahip olmasa da hibrit motor eskisinden daha yüksek performans sunuyor.

Farklı donanımlarda değişen duruşu genel olarak platform kardeşi Tundra'yı andıran otomobilin özellikle LED farları bu modelle birebir. Daha küçük bir ön panjura sahip olsa da bu bölüm büyüklük konusunda sıkıntı yaşamayan türden. Üstelik donanım seviyesine göre siyah, gövde renginde veya krom olarak sunuluyor.

Jant çapları da 18 ile 22 inç arasında değişen Sequoia eskisinden çok daha köşeli çizgilerle dikkat çekiyor. Cam seviyesinin D sütunu dışında kalan bölümleri siyah olarak sunulan aracın yan korumaları da siyah veya gövde rengi olabiliyor. Dik inen bagaj kapağı, küçük spoiler ve çıkıntı yapmayan tamponsa arka bölümün öne çıkan detayları.

İç mekana geçildiğinde ön bölümün de Tundra ile paylaşıldığı görülebiliyor. Dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran haricinde donanımda kablosuz şarj istasyonları, panoramik açılır tavan, 14 hoparlörlü JBL ses sistemi, elektrikli bagaj kapağı ve arka koltuk eğlence sistemi araçla birlikte alınabiliyor. Seviye ayarlı süspansiyon sistemi ve elektrikli yan basamaklarsa diğer ilginç donanımlar.

Merdiven şasi ve üç koltuk sırasında sahip olan SUV, 8 kişiye kadar oturma kapasitesi sunuyor. Çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motoru bir elektrik motoru yardımıyla 444 beygir güç, 790 Nm tork üretebilen dev 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder