28 Ocak 2022 Cuma

GMA T.33


Gordon Murray, süper otomobil üretim işine iyice ısınmaya başladı. 2020 yılında tanıttığı T.50'nin ardından Cosworth ile olan birlikteliğinin ikinci meyvesi, yola daha uygun bir tasarıma sahip ve 100 örneği bulunacak T.33 ile veriliyor.

Murray'nin diğer tasarımlarında da olduğu gibi aerodinami ve hafiflik üzerine giden T.33 yuvarlak hatlarıyla dikkat çekiyor. LED aydınlatma grubu, önde 19, arkada 20 inç çaplı jantlar, tavanda yer alan hava girişi, aktif spoiler, büyük difüzör ve merkezi yerleşime sahip bir çift egzoz çıkışı otomobilin dikkat çeken kalemleri arasında yer alıyor.

İç mekanda da sadeliğe öncelik veren araçta herhangi bir dokunmatik ekran yer almıyor. Dört kollu direksiyon simidi ardında merkezi devir göstergesi analog, yanlardakilerse dijital. Minimum seviyede süngere sahip koltuklar da farklı renklerde tercih edilebiliyor.

Platformu gibi kaputu altında yer alan 3.9 litre hacimli V12 motoru da T.50 ile paylaşan araç bu sefer 11.100 devir çevirebilen bir üniteye ve 1.100 kg ağırlığa sahip. 615 beygir güç, 451 Nm tork üretebilen otomobil arkadan itişli. 6 ileri vitesli şanzımansa manuel veya yarı otomatik olarak alınabiliyor. Karbon seramik fren diskleri de standart olarak sunulurken fiyatlar 1.37 milyon Sterlin ve vergiler olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder