1 Şubat 2022 Salı

Škoda Enyaq Coupé iV


SUV çılgınlığı bitmek bilmiyor. Škoda'nın perdesini kaldırdığı yeni modeli, son zamanların popüler gövde seçeneği Coupé SUV'yi yine her geçen gün daha bol gördüğümüz elektrik motorlarıyla birleştiriyor. Üstelik otomobilin bir de RS versiyonu bulunuyor.

Daha sportif görünümlü seçeneğin ön bölümü kardeşinin aynısı, Köşeli hatlar ve ışıklandırmalı panjuru bir kenara bırakıp yana geçildiğinde çapları 21 inçe kadar ulaşan jantlar, iptal edilen tavan rayları, daha yuvarlak hatlı bir tavan ve yatık bagaj kapağı görülebiliyor. Bagaj kapağında kullanılan cam da kardeşininkinden çok daha büyük.

İç mekan tasarımında kardeşinden farklı olmayan otomobilin RS armalı versiyonlarında sabit kafalıklı ve yüksek yan destekli ön koltuklar, farklı desenlerde deri ve Alcantara döşemelerle trim parçaları görülebiliyor. Bagaj hacmiyse 570 litre olarak açıklanıyor.

Giriş versiyonu arkadan itişli olan Enyaq Coupé iV, 204 beygir gücünde ve 82 kWh kapasiteli bataryaları 545 km menzil sunuyor. Çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli ilk versiyon 265, RS armalı ikincisiyse 300 beygir güç üretebiliyor. Bu aracın 0-100 km/s deparı 6.5 saniye sürüyor. Maksimum süratse 180 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder