6 Şubat 2023 Pazartesi

Lamborghini Invencible ve Autentica

Lamborghini, hibrit desteği olmayan V12 motoruna veda etmek için tek örnek iki araç üretti. Aventador temellerine sahip olan ikilinin tasarımları birbirine benzese de biri coupé diğeriyse roadster gövdeye sahip. Aventador ailesinin yerine geçecek olan hibrit V12 motora sahip aracınsa birkaç hafta içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Agresif bir görünüm sunan ikilinin sabit tavanlı üyesi Invencible, kırmızı gövde rengini siyah tavanla birleştirmiş. İnce kollu jantları tek bijona sahip olan otomobilin arkasında sabit bir spoiler yer alıyor. Yanda geniş hava girişlerine sahip olan otomobilin kaputunda cam ve altıgen hava çıkışları dikkat çekiyor. Arka tampon da daha çok bir difüzör olarak görev yapıyor.

Autentica'nın bulunmayan tavanı, koltukların arkasına yerleştirilen takla barları olarak geri dönmüş. Yukarıya açılan kapılar ve çamurlukları dolduran lastikler kardeşiyle aynıyken spoiler yerini çift deflektöre bırakmış. Üçgen yerleşime sahip altıgen stoplar ve egzoz çıkışları da kardeşler arasında paylaşılıyor.

İç mekanlarda Aventador izleri görmek mümkün olsa da dijital gösterge panellerinde araçlara özel grafikler yer alıyor. Altıgen havalandırma çıkışları kullanan otomobillerin fiziksel kumanda düğmeleri ara konsola yerleştirilmiş. Gövde rengiyle uyumlu döşemeler ve donanımdan çıkartılan dokunmatik ekran yerine gelen depolama bölümü de paylaşılan detaylar arasında.

Kaputları altında 6.5 litre hacimli V12 üniteler barındıran ikili 780 beygir güç, 720 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, tek kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip olan otomobillerde dört tekerlekten çekiş sistemi ve yönlendirilebilir arka aks standart olarak sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder