5 Şubat 2023 Pazar

Zeekr X


Zeekr, seri üretime aldığı 3. modelin fotoğraflarını paylaştı. Geely ailesinin bir üyesi olan marka, aynı durumda olan Smart'ın yeni nesil modellerinden ilki #1 ile temellerini paylaşıyor. Aracın görünümüyse Avrupalı kardeşini andırmıyor.

Markanın diğer modellerinde olduğu gibi köşeli hatlara sahip olan otomobilin ince yapılı LED farları farklı bir dizilime sahip. Yüksek ve genel olarak düz olan ön tampon, büyük jantlar, parlak siyah gövde korumaları, kalın C sütunu ve ince yapılı LED stoplarla dikkat çekici görünen model 4.450 mm boya, 1.836 mm ene, 1.572 mm yüksekliğe ve 2.750 mm aks mesafesine sahip.


İç mekana geçildiğinde üst ve alt kısmı düzleştirilmiş, iki kollu direksiyon simidi,küçük dijital gösterge paneli ve yüksek yan destekli koltuklar dikkat çekiyor. Orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekransa ray üzerinde yolcu tarafına kaydırılabiliyor. Ön koltuklar arasında geçişe olanak sağlayan ara konsol ve cam tavansa ferahlık sağlamış.

İki elektrik motoruna sahip olan otomobil bu sayede dört tekerlekten çekişli. 428 beygir güç, 543 Nm tork üretebilen Zeekr X 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabiliyor. Aerodinamik yapı sayesinde menzil 560 km'yi buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder