9 Şubat 2023 Perşembe

Toyota Grand Highlander


Toyota'nın SUV ailesi büyümeye devam ediyor. Markanın popüler araçlarından Highlander daha büyük kardeşine kavuştu. Görünüm olarak Highlander'dan çok RAV4'e benzeyen otomobil 3 koltuk sırası sunmaya devam ediyor.

5.116 mm boyuyla Highlander ile Sequoia arasında konumlanan otomobil köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Küçük ön panjuru, tamponda yer alan dev hava girişi ve ince yapılı LED farlarıyla heybetli duran aracın jant çapları 20 inçe kadar çıkıyor. Yan aynalar cam altlarına sabitlenirken siyah renkli gövde korumaları çok kalın tutulmamış.

Hemzemin tavan raylarına sahip olan Grand Highlander'da yüzgeç anten ve spoiler de görev yapıyor. LED stopların yapısı da RAV4'e göz kırparken gövdeden çok çıkıntı yapmayan arka tamponda, aracın motor seçeneğine göre kromajlı çift egzoz çıkışı bulunuyor. Bu arada modelin bagajı, 3 koltuk sırasıyla birlikte 7 adet kabin boyu bavul alabiliyor.


Dijital gösterge paneli, yeni havalandırma kumandaları ve büyüyen dokunmatik ekran gibi unsurları küçük kardeşinin makyajlı seçenekleriyle paylaşan aracın vites ve ön yolcu konsollarıysa farklı tasarıma sahip. 7 veya 8 kişilik olarak alınabilen modelin aks mesafesi de Highlander'ınkinden yaklaşık 100 mm uzun. Bu da 3. koltuk sırasında yaklaşık olarak 140 mm ek diz mesafesi olarak geri dönmüş.

Kaputu altında Lexus RX'ten de tanıdığımız motorlar bulunan otomobili 2.4 ve 2.5 litre hacimli ünitelerle satın almak mükün. 2.4 litre hacimli motor turbo beslemeye sahip ve hem bu şekilde hem de hibrit bir ünite olarak alınabiliyor. Hibrit versiyonda 367 beygir güç, 542 Nm tork üretebilen üniteyi çok güçlü bulanlar 2.5 hibrit versiyona yönelebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder