19 Ağustos 2023 Cumartesi

RUF R Spyder


Geçen yıl tanıtılan Bergmeister'i yakalamayanlar üzülmesin zira RUF, 911 temelli yeni bir Speedster tanıttı. GT3 parçalarıyla donatılan altyapısı ve kendisine özel gövde tasarımıyla yine farklı bir duruşa sahip olan otomobilin performansı da etkileyici olacak gibi görünüyor.

Burun yapısı standart bir 911'den farklı olmayan otomobilde ön ve yan camlar neredeyse bulunmuyor. Tek bijonlu ve 20 inç çaplı jantlar, iptal edilen kapı kolları, yan aynaları yerine geçen çamurluk üzeri kameralar, çift takla barı, sabit spoiler ve koltuklar arkasının tamamen kapatılması otomobili, temellerini kullandığı araçtan farklılaştıran detaylardan bazıları.

İç mekana geçildiğinde kokpitin de 911 imzalı olduğu görülse de koltuklar arasına getirilen ve aracı ikiye bölen bölüm yeni. Orta konsol üzerinde yer alan kronografin da teknik olarak aracın dışında olması ilginç. Karbon fiber koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de sportifliği pekiştirmiş.

Karbon fiber gövdeye sahip olan otomobil 911 GT3'ten alınan 4 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motoru 520 beygir gücünde. Bu güç, arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor. Karbon seramik fren diskleri de standart donanımda bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder