19 Ağustos 2023 Cumartesi

Maserati MCXtrema


Maserati'nin geçtiğimiz ay tanıttığı Project24 isimli pistlere özel otomobili gerçek adına kavuştu. MCXtrema olarak adlandırılan modelin iç mekan tasarımı da paylaşılırken sadece 62 örneğinin üretileceği doğrulandı.

Dış görünümünü daha önce de incelediğimiz araçta ince LED farlar, uzun splitter, bolca deflektör, hava girişi ve çıkışı kullanılırken jantlarda aerodinamik kapaklar da görev yapıyor. Karbon fiber gövdeli otomobilin tavanı ve arka çamurluğunda hava girişleri, arkasında da dev birer spoiler ile difüzör çıkışı bulunuyor. 3 parçalı stoplar da markanın çatal logosunun şeklini korumuş.

Oldukça çıplak bir kokpite sahip olan aracın yarış koltuğu, sürücüsüne göre şekillendirilirken sadece yanlardan tutulabilen direksiyon simidinde dijital gösterge paneli ve birçok kumanda bulunuyor. Takla kafesi, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve güvenlik ağları da donanımda yer alıyor.

Ayarlanabilir süspansiyon sistemi de sunan 1.250 kg ağırlığındaki modelin 3 litre hacimli V6 motoru çift turbo besleme yardımıyla 740 beygir güç üreetbiliyor. Arkadan itişli modelde 6 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yapıyor. Brembo arması taşıyan fren sistemiyse karbon seramik disklere sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder