18 Ağustos 2023 Cuma

Ford Mustang GTD


Ford'dan beklenen haber geldi. Birçok üreticinin elektrikli modellerini tanıttığı şu günlerde ilaç gibi gelen yeni Mustang versiyonu, söylentilerin aksine ortadan motorlu olmasa da GT3 yarış aracını yollara taşımak isteyen alıcılar için harika bir gelişme.

Kapılar dışında her yeri farklılaşan otomobilin ön bölümünde ince yapılı panjur, dev splitter ve büyük hava girişine sahip tamponla hava çıkışları sunan kaput görülebiliyor. 20 inç çaplı jantları opsiyonel olarak magnezyumdan üretilen aracın ön çamurluklarında da hava çıkışları bulunuyor. 

Genişleyen çamurluklar ve yan etekler haricinde arka çamurluklarda hava girişleri açıldığını da belirtelim. Arka camın yanlarına sabitlenen dev spoiler ve büyük difüzörün haricinde titanyum egzoz sisteminin çiftli çıkışı da arka bölümü agresif göstermeye yetiyor. 

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan otomobilin bu bölümünde Recaro koltuklar, 3 boyutlu baskı tekniğiyle üretilmiş vites değiştirme kulakçıkları ve bir F-22'nin titanyum parçalarından üretilmiş sınırlı üretim plakası yer alırken arka koltuklar iptal edilmiş. 

Sınırlı sayıda üretilecek olan otomobilin fiyatı, standart bir Mustang'in başlangıç fiyatının neredeyse 10 katı olacak. Bunun nedeniyse aracın görünmeyen kısımlarında yatıyor. Fren sistemi Brembo imzası taşıyan Mustang GTD'de yatay yerleşimli amortisörlere sahip süspansiyon sistemi ve motor gücünü, arkada yer alan şanzımana aktaran karbon fiber şaft kullanılıyor.

Adaptif aerodinamik paket ve süspansiyon sistemine de sahip olan aracın kaputu altında görev yapan 5.2 litre hacimli, kompresör beslemeli V8 ünitenin 800 beygir üzerinde güç üreteceği açıklanırken arkadaki şanzıman 8 ileri vitesli ve çift kavramalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder