14 Ağustos 2023 Pazartesi

Aston Martin DB12 Volante


Aston Martin'den beklenen hamle geldi. Mayıs ayında DB12 modelini bizlerle buluşturan İngiliz üretici şimdi de bu otomobilin üzeri açılan versiyonuyla karşımızda. Aracın performansı, kendisinden beklendiği gibi etkileyici.

Tasarımında büyük bir sürpriz bulunmayan otomobil ön ve arkasını sabit tavanlı kardeşiyle paylaşırken bez tavan katlandığında çok daha şık bir araçla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. 21 inç çaplı jantların tasarımları da farklı. Bu arada tavan elektrikli olarak 14 saniyede açılıp 16 saniyede kapanabiliyor ve bu işi 50 km/s sürate kadar yapabiliyor.

Sekiz kat izolasyona sahip olan bez tavanın altındaysa 2+2 oturma düzeniyle karşılaşılıyor. Konsolunu Coupé kardeşiyle paylaşan aracın bu bölümde sunduğu tek fark vites konsolunda yer alan tavan açma düğmesi. Bu arada fren sisteminde görev yapan 400 mm çaplı ön diskler karbon seramik seçildiğinde çapları 410 mm oluyor.

Kuru ağırlığı bile 1.8 tonu bulan otomobilin kaputu altında görev yapan 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 ünite 680 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla güç arka aksa iletiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 325 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder