26 Mayıs 2023 Cuma

Aston Martin DB12


Aston Martin'den beklenen haber geldi ve DB11 yerini sonunda DB12'ye bıraktı. Aslında yepyeni bir otomobil olmayan BD12'nin kapsamlı bir makyaja sahip olduğu söylenebilir. Ayrıca kaput altında da artık bir V12 motor bulunmuyor.

Önden bakıldığında neredeyse oval hale gelen LED farlar ve çok daha büyük ön panjurla dikkat çeken aracın yeni tamponunda yan hava girişleri de bulunuyor. Kaputunda da hava çıkışları yer alan DB12'de kullanılan 21 inç çaplı jantlar, DS11'in 20 inç çaplı örneklerden 8 kg daha hafif. Yan bölümü büyük ölçüde aynı kalan otomobilin aynaları küçülmüş. Arkadaysa logo altında Aston Martin yazısı dışında bir farklılık göze çarpmıyor.

İç mekandaysa işler çok farklı. Sonunda modern bir yaşam alanına kavuşan modelin üç kollu direksiyon simidinde daha küçük bir göbek kullanılmış. Dijital gösterge paneli, farklı trim parçaları ve döşeme renkleriyle zenginleştirilebilen bölümde 15 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemine de yer verilebiliyor.

Metal trim parçalarına sahip ince yapılı havalandırma ızgaraları altında görülen orta konsol yatık ve yüksek yapısıyla öne çıkıyor. Büyük dokunmatik ekran eskisinden çok daha ileri teknolojileri desteklerken fiziksel düğmeler de kullanım kolaylığı sunuyor. Bu konsolun altında da depolama hacmi sunan Aston Martin karbon fiber koltuklarla ağırlığı aşağıya çekebiliyor.

Hafiflemeden bahsetmişken karbon seramik fren disklerinin de 27 kg ağırlık azalması sağladığını söyleyelim. Çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motorsa 680 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 325 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder