24 Mayıs 2023 Çarşamba

Opel Corsa


Opel'in küçük hatchback modeli Corsa makyajlandı. Alman markanın diğer yeni modellerinin yüzüne kavuşan otomobilin iç mekanında da geliştirme çalışmaları yapılırken kaput altında da daha ekonomik motorlar yer alıyor.

Opel Vizor olarak adlandırılan bölümde matrix LED farlar ve panjurun yerini alan siyah renkli plastik dikkat çekerken Opel logosu, donanım seçeneğine göre siyah veya gümüş renkte alınabiliyor. Daha aerodinamik hale gelen ön tamponda sis farlarının hava girişi içerisine girdiği görülebiliyor.

Görsellerde karşımıza çıkan gri gövde rengiyle birlikte yeni jant tasarımları da sunmaya başlayan otomobilin tavanında da yüzgeç anten görülüyor. Bagaj kapağında model ismi marka logosu altına gelirken arka tampon da biraz daha dışarıya çıkık hale gelmiş.

İç mekana geçildiğinde direksiyon simidinin yeni göbeği ve vites selektörünün değişimi gözlerden kaçmazken yenilenen döşemeler ve güncellenen dijital gösterge paneli grafikleri dikkat çekiyor. Genişleyen dokunmatik ekransa kablosuz Apple Carplay ve Android Auto desteğine sahip. Geri görüş kamerası daha kaliteli hale getirilen otomobile adaptif hız sabitleme sistemi de eklenmiş.

Kaput altında 1.2 litre hacimli, 3 silindirli, benzinli motorun 48 Volt hafif hibrit yardımcıya sahip seçenekleri sunulan Corsa, bu ünitenin 100 ve 136 beygir güç üretebilen versiyonlarına sahip. Bu ikili için en ilginç gelişmeyse araçların 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılması.

Elektrikli seçenek Corsa-e'de de güzel gelişmeleri haber veren Opel, daha önce de sunulan 136 beygir gücündeki versiyonun 50 kWh kapasiteli bataryalarla satışına devam ederken 156 beygir güç üretebilen ve 54 kWh kapasiteli bataryalarla donatılan versiyonu da satacağını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder