19 Ağustos 2023 Cumartesi

Pininfarina Barchetta95


2019 yılında tanıttığı Battista'nın ardından pek sesi sedası çıkmayan Pininfarina karşımıza bir Barchetta ile çıkıyor. Battista temellerine sahip model, sabit tavanlı kardeşini yeterince pahalı bulmayanları hedefliyor. Modelin fiyatı 4.4 milyon Euro seviyesinden başlıyor.

Sadece 10 örneği üretilecek olan otomobilin sivri burnunda ince yapılı LED farlar ve büyük splitter dikkat çekerken önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar kullanılmış. Tavanı bulunmayan modelin koltukları arkasında takla barları yer alıyor. Stoplar sabit tavanlı kardeşle paylaşılsa da difüzör daha büyük çıkışa sahip.

İç mekanını da Battista ile paylaşan aracın koltuklarında farklı döşeme malzemeleri kullanılmış olsa da kişiselleştirme sonucunda bütün modellerde aynı tasarım alınabiliyor. Hem sürücü hem de yolcu önünde bulunan rüzgarlıkların seviyesi elektrikli olarak ayarlanabiliyor.

120 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan B95'te kullanılan 4 elektrik motoru 1.900 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati de 300 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder