17 Ağustos 2023 Perşembe

Zenvo Aurora


Zenvo'nun hibrit hiper otomobili Aurora tanıtıldı. İki farklı donanımla piyasaya çıkacak olan otomobil bu versiyonlarda farklı güç seçenekleri sunuyor. Düşük ağırlığı ve inanılmaz gücüyle dikkat çeken aracın teknik verileri beklendiği gibi göz kamaştırıcı.

Apollo IE benzeri bir tasarıma sahip olan otomobilin pist için hazırlanan Agil ve yol için düşünülen Tur seçenekleri farklı görünümleriyle dikkat çekiyor. Farklı tasarıma sahip olsalar da her iki seçenekte de tek bijonlu jantlar kullanan Zenvo, karbon fiber gövdeli ikiliden Agil'de çok daha büyük aerodinamik parçalara yer vermiş. Splitter, spoiler ve yan deflektörler bu parçalardan bazıları.

Tur'un aksine ön ve arka çamurlukları üzeri açık olan aracın egzoz çıkışı spoiler altına yerleştirilmiş. Daha temiz bir görünüme sahip olan Tur'da da difüzör ve ince yapılı LED stoplar öne çıkıyor. Agil'in 250 km/s süratte ürettiği 880 kg'lık yere basma kuvvetiyse etkileyici.

Çıplak karbon fibere doyacağınız iç mekanlardaysa Tur'un deri döşemeleri ve ek donanımlarıyla öne geçtiği söylenebilir. Kapıları yukarıya doğru açılan ikilide yere sabitlenen metal pedal seti, yuvarlak göstergeler, dokunmatik düğmelere sahip, altı düz direksiyon simidi ve Ferrari modellerini andıran ince yapılı orta konsol dikkat çekiyor. Sürücü ve yolcu arasında yer alan kemer de Bugatti'ye göz kırpıyor.

Kaputu altında Mahle Powertrain tarafından üretilen Mjølner isimli, 6.6 litre hacimli, dört turbo beslemeli hibrit V12 üniteyi barındıran araçlardan Agil daha düşük gücüyle şaşırtıyor. 9.800 d/d çevirebilen V12'ye eşlik eden tek elektrik motoruyla 1.470 beygir güç üretebilen araç bu gücü arka aksa 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla aktarıyor.

Ön aksa eklenen iki elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli hale gelen Tur ise 1.450 kg ağırlığa ve 1.876 beygir güce sahip. Agil, 0'dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşıp maksimum 365 km/s yapabilirken Tur, bu hızlanmayı 2.3 saniyede tamamlayıp 450 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder