19 Ağustos 2023 Cumartesi

Lamborghini Lanzador


Lamborghini de elektriklenmeye başladı. İtalyan markanın tanıttığı SUV konsepti Lanzador, teknik verileri henüz kesinleşmemiş olsa da güçlü ve iki elektrik motoruyla dört tekerlekten çekişli bir SUV olarak 2028 yılında seri üretime alınacak.

Marka standartlarında sade olarak bile nitelendirilebilecek tasarımı köşeli hatlara sahip olan konseptte sivri bir burun, büyük hava girişli ön tampon ve ince yapılı LED farlar görev yapıyor. Geniş çamurluklarda siyah renkli korumalara yer verilirken dev jantlar da güçlü görünümü pekiştirmiş. Yan aynalar yerine kameralar kullanılırken ön çamurluklarda hava çıkışları kullanılmış.

Tampon ve kapıların altı da siyah renkli korumalara sahip olan Lanzador'un arkasında sınırlı üretim Lamborghini modellerinden alıştığımız üç parçalı LED stoplar görülebiliyor. Arka tamponun büyük bölümü de difüzör çıkışına hizmet ediyor.

İç mekanı da modern görünen araçta küçük göbekli bir direksiyon simidi kullanılmış. Dijital gösterge paneli ve ön yolcu ekranıyla zenginleşen kokpitte orta konsol, endüstriyel tasarıma sahip ilginç bir düğme grubuna ev sahipliği yapıyor. Bütün dikiz aynaları kamera görüntüleri yansıtan otomobilin içi boşaltılmış metal pedal seti de tabana sabitlenmiş.

Çerçevesiz camlara sahip 2 kapıdan erişim sağlanan iç mekanda dört adet tekli koltuk sunan konseptin hem arka hem de önünde birer bagaj bölümü yer alıyor. 3 parçalı cam tavan yaşam bölümüne ferahlık katarken orta konsolun altının boşaltılması da hareket imkanını artırmış. Teknik verileri henüz açıklanmamış olsa da araçta aktif süspansiyon ve aerodinamik parçalar kullanılacağı kesinleşti.

1 yorum:

  1. Aixam Mega Track isimli SUV bazlı süper arabanın modernize edilmiş hâli.

    YanıtlaSil