19 Ağustos 2023 Cumartesi

Omoda O5 GT


Bizde Chery'nin bir modeli olsa da bazı ülkelerde kendi markası olan Omoda, O5 isimli sedan modeline en performanslı seçeneği ekledi. Standart aracın Kia modellerini andıran yüzünün aksine Lexus modellerine göz kırpan aracın donanımı da etkileyici.

Yaklaşık 4.7 metrelik boyuyla C segmentinde yer alan otomobil dev ön panjuru, farları ve stoplarıyla Lexus markasına toptan göz kırparken siyah renkli yan aynalar ve jantlar en sportif seçeneğe özel. Markası kaputuna büyük harflerle yazılan aracın tavanında küçük bir yüzgeç anten kullanılmış.

İç mekanında modern bir tasarım dili kullanılan O5 GT'de dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran yanyana sunulurken dei döşeme, metal pedal seti, dokunmatik havalandırma kumandaları, küçük vites selektörü ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi de dikkat çekiyor. Farklı renklerde alınabilen döşemelerin yanında ön koltuklarda hem ısıtma hem de havalandırma sunulması da dikkat çekici.

Ülkemizde satılan Chery modellerinden de tanıdığımız 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorla donatılan otomobil 197 beygir güç, 290 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın 0-100 km/s deparıysa fabrika verilerine göre 6 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder