22 Eylül 2022 Perşembe

Ford Mustang


Ford, efsanevi spor otomobili Mustang'in yeni nesil örneklerini tanıttı. Üstelik, rakip markaların ürettiği eşdeğer araçların aksine Ford'un bu modeli sadece benzinli motorlarla sunulmaya devam edecek. Üstelik tanıtımda iki gövde seçeneği de bulunuyor.

Eskisinden biraz daha köşeli hatlara sahip olan otomobil 3 parçalı LED far üniteleri ve yayvan ön panjuruyla dikkat çekiyor. Çamurlukların şişkin yapıları dinamik görünümü desteklerken bir Mustang klasiği olan üç dik şeride sahip stoplar bu modelde de bulunuyor. Jant çaplarıysa 17 ile 20 inç arasında değişiyor.

V8 motorla donatılan GT modellerde daha agresif bir ön tampon ve üç bölümden oluşan ön panjur görülebiliyor. Bu araçlarda kaputa hava çıkışı eklenirken gövde üzerinde GT ve 5.0 armaları görülebiliyor. Spoiler ve dörtlü egzoz çıkışı da versiyonun sundukları arasında.

İç mekan yine plastik ağırlıklı olsa da daha modern özellikler sunan Mustang'de üç kollu direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge paneli, onun da yanında sürücüye doğru açı almış büyük dokunmatik ekran bulunuyor. Orta konsolda yer alan havalandırma ızgaraları altında dokunmatik düğmeler sunulurken el freni de mekanik.

Kaput altında iki motor seçeneği sunan Mustang'in 2.3 litre hacimli ünitesi turbo beslemeye sahip. 5 litre hacimli V8 üniteyse atmosferik emişli. Her iki motor da 10 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla alınabilirken 6 ileri vitesli manuel ünite de tercih edilebiliyor. V8 ünite, 507 beygir güç, 566 Nm tork üretebiliyor. Bu arada motor ve donanım seçeneğine göre Recaro koltuklar, sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve önde 390, arkadaysa 355 mm çapta disklere sahip Brembo fren sistemi araçla birlikte sunuluyor.

4 yorum:

  1. onur hocam motor1 türkiye'nin yayın vs hakları size mi ait? şef test editörü gibi bi' ünvanınız vardı ama kanalın tüm yükü zaten üzerinizde ve uzun zamandır da tüm testleri siz yapıyorsunuz zaten o yüzden soruyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklar bana ait değil. YouTube'da video çeken başka üyemiz yok sadece.

      Sil
    2. o da ilginç. çekim test vs. konularında birikimin vardı zaten her trülü neden kendi kanalını kurmadın bilmiyorum xd. sana buradan yıllarca youtube'a gir diye yorum yapardım hey gidi. neyse canım sen youtube'da ol da gerisi öenmli değil. o milattan kalma kaprilerini görmezsem yapamam asdafsgdfghn

      Sil
    3. Kendi kanalımı kurmamamın nedeni rahat olmak istemem. Video çekmekten başka şey yapmıyorum burada ki doğrudan para kazandıran bir şey değil o. Reklam peşinden koşmak yoruyor adamı. Bir de yatırımı var işin. Oraya girmiyorum bile.

      P.S. Kapri giymiyorum. Şort onların tamamı.

      Sil