24 Eylül 2022 Cumartesi

Volkswagen Group Gen.Travel


Volkswagen Grubu ilginç bir konseptle karşımızda. Aracın ilginçliğiyse daha isminde başlıyor zira önde ve arkada görülen logolar ana markanın değil, doğrudan grubun ismini kullanıyor. Bu da aracın henüz hangi markayla üretileceğinin bilinmediği anlamına geliyor olabilir.

Elektrikli bir otomobil olsa da burun kısmı bulunan konseptin ön bölümünde parantez biçimli LED aydınlatmalar gözlerden kaçmıyor. Büyük jantlar piyano siyahı çamurluklar içerisinde kaybolurken arka bölümde ince uzun LED stoplar ve çift katlı tasarım dikkat çekiyor. Tavanın arka bölümünde bir dengeleyici ve spoiler sunulması da ilginç.

Yukarıya doğru açılan kapılar ve elektrikli basamaklardan ulaşılan iç mekanda sade bir tasarım görülüyor. 5. seviye otonomiye sahip olan aracın iç mekanı iki veya dört kişilik yapılabiliyor. İki kişilik kullanımda yatak olabilen koltukların önüne büyük tepsiler kayabilirken dört kişilik kullanımda ön koltuklar arkaya dönebiliyor. Ahşap kaplama ve dijital gösterge tablosu da dikkat çeken diğer kalemler.

Elektrik motoruna sahip olduğu bilinse de performans verileri paylaşılmayan otomobilde adaptif süspansiyon sistemi de kullanılıyor. Yapay zeka kullanabilen adaptif hız sabitleme sisteminde konvoy oluşturma fonksiyonu da yer aldığından aracın otoyolda enerji harcaması en aza indirilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder