24 Eylül 2022 Cumartesi

XPeng G9


XPeng yeni modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Büyük bir SUV olan G9, farklı motor sayıları ve çekiş sistemleriyle olduğu kadar batarya kapasiteleriyle de sahiplerine farklı araçlar sunmak için hazırmış gibi görünüyor.

4.891 mm boya, 1.937 mm genişliğe ve 1.680 mm yüksekliğe sahip olan otomobil bu markanın tipik çift katlı far tasarımına sahip ön bölümüyle sade bir görünüme sahip. Tamponlar ve kapıların alt kısmında piyano siyahı trim parçaları yer alırken tavan rayları da bu renkte. Spoiler, Range Rover modellerini andıran LED stoplar ve çok çıkıntı yapmayan arka tampon da diğer detaylar.

Oldukça ferah bir iç mekan sunan araçta alt kısmı düzleştirilmiş ve iki kollu direksiyon simidinin arkasında yer alan dijital gösterge paneli çok büyük olmasa da orta konsol ve ön yolcunun önüne eklenen dokunmatik üniteler büyük. Ara konsolun altında büyük hacimli bir depolama bölümü sunulurken elektrikli bel desteği ayarı sunan arka koltuklara geçildiğinde zeminin düz olduğu görülebiliyor. Cam tavan ve 28 hoparlörlü ses sistemi de donanımlar arasında.

660 litre bagaj hacmi sunan G9'un arkadan itişli modellerinde tek motor kullanılış. 313 beygir güç, 430 Nm tork üretebilen üniteyle araç 0'dan 100 km/s sürate 6.4 saniyede ulaşabiliyor. Menzilse batarya seçeneğine göre 570 ile 704 km arasında. Çift motorlu araçlarsa dört tekerlekten çekişli ve 551 beygir güç, 717 Nm tork üretebiliyor. 3.9 saniyede 0'dan 100 km/s sürate çıkan modelin maksimum süratiyse arkadan itişli seçenek gibi 200 km/s. Bu modelin menziliyse 650 km olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder