22 Eylül 2022 Perşembe

Subaru Crosstrek/XV


Subaru'nun, Avrupa'da XV olarak bilinen modeli Crosstrek yeni nesline kavuştu. Markanın diğer modellerini andıran bir görünüme kavuşan aracın iç mekanında da daha modern bir tasarım anlayışı benimsenmiş.

4.480 mm boya, 1.800 mm genişliğe ve 1.580 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.670 mm olarak açıklanıyor. İncelen farlar ve büyüyen ön panjur haricinde biraz daha bollaşan siyah renkli plastik gövde korumalarına sahip olan Crosstrek'te 17 ve 18 inç çaplı jantlar kullanılmış. Tavan rayları yükselen aracın arkasında da önde olduğu gibi yenilenen tampon görülebiliyor. Stoplarsa diğer Subaru modellerinde olduğu gibi parantez biçimli.


İç mekanı genel olarak çok değişmemiş olsa da orta konsolunda çok daha büyük bir dokunmatik ekran bulunan modelin analog gösterge paneli ortasında bulunan dijital ekran da biraz büyümüş. Havalandırma ızgaraları da artık daha ince tasarımlı.

Kaputu altında 2 litre hacimli Boxer motor bulunan araçta hafif hibrit desteği de sunulmakta. Gelecekteyse 1.8 litre hacimli, turbo beslemeli ünitenin kullanılması bekleniyor. Kuzey Amerika pazarıysa 2.5 litre hacimli üniteye sahip olacak. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip araçta sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) görev yapıyor.

1 yorum:

  1. Güzel tasarim olmuş ama bize gelir mi gelse yine bayık 1.6 lt 114 PS motorla mi gelir ? Suna koysana kardeşim levorg motoru çok mu zor ? O zaman da fiyatı arsi alaya uzanır kafamda durduk yere fırtınalar

    YanıtlaSil