24 Eylül 2022 Cumartesi

Renault R5 Turbo 3E

Elektrikli bir marka olma yolunda iddialı bir şekilde ilerleyen Renault, yakında seri üretim seçeneğini tanıtmayı planladığı 5'in çılgın görünümlü bir konseptini sergiledi. Araç, elektrikli bir drift makinesi olarak düşünülmüş.

Ana hatlarıyla klasik Renault 5'e göndermeler yapan otomobilde LED aydınlatma grubu ve uçuk boyutlara ulaşan aerodinamik parçalar dikkat çekiyor. Canlı renklerin tercih edildiği gövde üzerinde birçok hava giriş ve çıkışı da bulunuyor. 4.006 mm boya, 2.020 mm genişliğe ve 1.320 mm yüksekliğe sahip olan konseptin aks mesafesi 2.540 mm.

Aerodinamik tasarımlı jantları önde 19, arkadaysa 20 inç büyüklüğünde olan konseptin farlar ve yan aynaları dahip birçok yerinde GoPro'lar kullanılmış. Dev difüzör ve spoiler arka bölümün büyük kısmını kaplarken kapı camları kayarak açılıyor.

İç mekanında da yer yer canlı renkler kullanılan otomobilde Sabelt marka bir çift yarış koltuğu kullanılmış. Bu bölümde de LED aydınlatmalar kullanılan aracın üç kollu direksiyon simidinin arkasında çok parçalı dijital gösterge paneli bulunuyor. Hidrolik el freni de unutulmayan donanımlar arasında.

Arka aksında yer alan bir çift elektrik motoru 380 beygir güç, 700 Nm sağlayan otomobilin ağırlığı 1.5 ton olarak açıklanıyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilen konseptin maksimum sürati 200 km/s'te sınırlandırılmış. 42 kWh kapasiteli bataryalarsa araç ağırlığının 520 kg'ını oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder