20 Ağustos 2023 Pazar

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail


Özel üretim gövdelerle karşımıza çıkan markalar arasında ayrı bir yeri olan Rolls-Royce sadece dört örneği bulunacak roadster modelini tanıttı. Üretimi talep eden müşterinin annesinin en sevdiği çiçek olan Siyah Baccara'dan esinlenen otomobilde bu çiçeğe göndermeler yapan birçok detay var.

Bu göndermelerin ilki, iki kırmızı tonunun karıştırılmasıyla elde edilen gövde rengi. Farklı açılardan bakıldığında siyaha dönen renk özel bir katkı sayesinde yakından bakıldığında parlıyor. 22 inç çaplı jantları çift renkli olan otomobilin ön panjuruysa marka tarihinde ilk defa üst bölümde içe doğru açı almış. İnce yapılı LED farlar ve panjur üstünde yer alan kromajlı bölüm de özel dokunuşlar.

Ön çamurlukta yer alan marka logosunu, geriye doğru açılan kapıların arkasına alan Rolls-Royce sinyali de kapı kolunun önüne alarak yan çizgiyi sadeleştirmiş. Dik yerleşime sahip ince stopların üzerine kromajlı bir çıta çeken üretici bu bölümde spoiler ve elle boyanmış üçgenler sunuyor. Siyah renkli arka tamponda dörtgen biçimli çift egzoz çıkışı öne çıkıyor.

Gül yapraklarına göndermeler yapan üçgen motifi iç mekanda da kendisini gösteriyor. Kırmızı ve siyah renkli deri döşeme haricinde ön konsol ve koltukların arkasında kalan bölümde ahşap kaplama üzerinde bu motifler yer alıyor. Konsola eklenen 43 mm Audemars Piguet kronografsa istenirse yerinden çıkarılıp kola takılabiliyor. Bu saat ve hoparlör kapaklarında sunulan gül motifleri de aracın imzası.

İlginç şekilde kendisine özel bir platforma sahip olan otomobilin fiyatı için de bu nedenle 25 milyon Sterlin gibi miktarlardan bahsediliyor. Çift turbo beslemeye sahip, 6.75 litre hacimli V12 motoru yaklaşık 620 beygir güç üretebilen La Rose Noire Droptail bu sayede marka tarihinde modifiye edilmiş bir motorla donatılan ilk özel üretim model oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder