22 Ağustos 2023 Salı

RUF Tribute


RUF'un yeni modelleri bitmek bilmiyor. Restomod 911 konusunda da söz sahibi olan Alman üretici 964 kasalı 911 modellerini özleyenler için Tribute isimli aracını tanıttı. Karbon fiber gövdeye sahip olan otomobilin kaputu altında da yepyeni bir motor bulunuyor.

Geniş hava girişlerine sahip ön tampon ve farların LED teknolojisi kullanması dışında klasik kardeşine çok benzediğini söyleyebileceğimiz otomobilde yan aynalar kelebek camların hemen önüne sabitlenmiş. Tek bijonlu jantlarsa karbon seramik fren diskleri ve sarı renkli kaliperleri saklıyor.

Arka çamurluklar üzerinde hava girişleri sunan otomobilin kapı kolları da hemzemin. Arka camlarda ve büyük spoiler üzerinde hava girişleri sunan aracın LED stoplarının altında da hava çıkışları mevcut. Çift egzoz çıkışıysa tamponların köşelerine yerleştirilmiş.

İç mekanda klasik görünümü koruyan araçta entegre takla kafesi ve karbon fiber trim parçaları göze çarpıyor. Kumaş koltuklar ve metal pedal seti de diğer donanımlardan bazıları. Analog gösterge paneli haricinde el freninin de mekanik olması güzel.

Kaputu altında hava soğutmalı, 6 silindirli, çift turbo beslemeli bir Boxer motor bulunan otomobil 550 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor. Motor, silindir başına 3 supap sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder