26 Ağustos 2023 Cumartesi

Fifteen Eleven Porsche 914 RestoMod


RestoMod dediğimizde aklımıza gelen marka Porsche olsa da karşımıza çıkan otomobil genelde bir 911 oluyor. Buna bir son vermek isteyen Fifteen Eleven Design, birçok kişi tarafından Alman markanın en çirkin modeli olarak görülen 914'i hedef almış.

Klasik 914'ün ana hatlarını kullanan Targa'nın ön bölümünde LED farlar ve hava çıkışlı kaput görülebiliyor. Geniş çamurluklar 18 inç çaplı Fuchs jantları sarmalarken kapıların ön ve arkasında hava geçişleri yer alıyor. Arkasında sabit bir spoiler yer alan otomobilin stop ve tampon tasarımı da klasik araca sadık. Egzoz çıkışıysa ortaya yerleştirilmiş.

Sade görünümlü iç mekanda analog göstergeler, hava yastığı bulunmayan direksiyon simidi, açık yollu vites kolu, sabit yarış koltukları ve yolcu tarafına yerleştirilen radyo gözlerden kaçmıyor. Camları manuel olarak açılabilen aracın metal pedal seti de tabana sabitlenmiş.

987 kodlu Cayman S'in 3.8 litre hacimli, 6 silindirli, Boxer motoruna sahip olan otomobil yaklaşık 400 beygir güç üretebiliyor. Platformunu ve süspansiyon sistemini de Cayman ile paylaşan 914'te Brembo fren sistemi ve 6 ileri vitesli, manuel şanzıman standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder