26 Ağustos 2023 Cumartesi

Kia EV5

Kia'nın elektrikli otomobil ailesi genişlemeye devam ediyor. Mart ayınd konsept haliyle karşımıza çıkan EV5'in seri üretim seçenekleri de ortaya çıktı. Çin'de üretilecek model şimdilik tek motor seçeneğine sahip olsa da seçeneklerin artması bekleniyor.

Ana hatları konsept halinden farksız olan dikkat çekici modelde ince yapılı LED farlar çok dikkat çekici biçimde tasarlanmış. Köşeli hatlarını yan aynalarında da gösteren otomobilin kaputundaki bombeler de gözlerden kaçmıyor. 21 inç çaplı jantlar, hemzemin kapı kolları ve alçak tavan rayları diğer bazı detaylar.

Şişkin çamurluklar ve çıkıntı yapan kapı altı korumalara sahip olan aracın A, B ve C sütunları siyah renkli. D sütunuysa çift parçalı bir görünüm sunuyor. Arka tasarımı da konseptle aynı olan EV5'te ince LED stoplar, çıkıntı yapmayan tampon ve spoiler görülebiliyor. 4.615 mm boya sahip olan SUV, 2.750 mm aks mesafesi sunuyor.

İç mekanı konsepte göre daha bilindik detaylar sunsa da koltuklar arasında yer alan ilginç birleşim yeri korunmuş. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran yanyana yerleştirilirken dört kollu direksiyon simidi, çift renkli kaplamalar ve az da olsa fiziksel düğme sunan orta konsol öne çıkıyor. Yanda yer alan havalandırma ızgaralarının tasarımı da şık.

Çin'de şimdilik tek motor seçeneğiyle piyasaya sürülecek olan EV5'te öne yerleştirilmiş, 218 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru yer alıyor. Bataryanın BYD tarafından üretileceği açıklansa da teknik verileri henüz kesinlik kazanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder