21 Mart 2023 Salı

Kia EV5


Kia'nın elektrikli model ailesi yakın zamanda büyüyecek. Geçtiğimiz hafta, konsept haline çok benzeyen bir tasarımla karşımıza çıkan EV9'u tanıtan marka şimdi de bu aracın küçük kardeşini bir konsept olarak sergiliyor. Elektrikli aracın teknik verileriyse henüz açıklanmadı.

Köşeli hatlarıyla EV9 ile olan akrabalığı bariz olan aracın gizlenmiş LED farları ve dik burun kısmı güçlü bir duruş sergilerken 21 inç çaplı jantlar, siyah renkli çamurluk korumaları ve yan aynalar, aşağıya doğru genişleyen D sütunu, gizli kapı kolları ve derin kapı altı karakter çizgileri gözlerden kaçmıyor.

A, B ve C sütunları da tavan rayları gibi siyah renkli olan konseptin arkasına geçtiğimizde spoiler ve parantez biçimli, ince LED stoplar görülebiliyor. Volvo modellerini andıran bu bölümde siyah tamponun çok çıkıntı yapmaması da tasarım detayları arasında. Modelin panoramik cam tavanı da ortadan ikiye bölünmüş.

Çok sade bir iç mekan sunan konseptte oval direksiyon simidi ve dijital gösterge paneliyle birleşmiş dokunmatik ekran görülebiliyor. Orta konsolu olmaması sayesinde önde bile çok ferah bir yaşam hacmi sunan otomobilin dört tekli koltuğu yana dönebiliyor.

Dümdüz bir tabana sahip olan EV5, arkaya doğru açılan arka kapılar sayesinde iç mekana geçiş konusunda da avantaj sunuyor. Bagaj bölümündeyse zemin altına gizlenebilen ve ters konuma sahip koltuklar ve masa bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder