21 Mart 2023 Salı

Dodge Challenger SRT Demon 170

Dodge, Challenger ailesinin güncel nesline veda ediyor. Bu nedenle ortaya çıkan aracına, birkaç yıl önce üretimine son verdiği Demon'ın ismini yeniden vermeye karar veren üretici herkesin başını döndürecek bir araçla karşımıza çıkıyor.

Tasarımına bakıldığında standart Demon'dan çok farklı durmadığını söyleyebileceğimiz otomobilde genişletilmiş arka çamurluklar bulunsa da ön çamurluklar standart boyutlarda. Farklı tasarıma sahip jantlar da önde 18, arkada 17 inç çapında ve opsiyonel olarak karbon fiberden üretilebiliyor. Paraşüt opsiyonel olarak sunulurken splitter ve dev hava girişli kaput standart.

İç mekana geçildiğinde otomobili Hellcat Redeye Widebody'den 71 kg daha hafif olmaya iten en büyük sebep görülebiliyor. Arka koltukları bulunmayan araçta ses izolasyonu da minimuma indirilmiş. Opsiyonel donanımdaysa elektrikli, ısıtmalı ve soğutmalı deri koltuklarla 18 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi yer alıyor.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli V8 ünitenin her noktası yenilenmiş bir hali görev yapan otomobil standart benzinle 913 beygir güç, 1.097 Nm tork üretebilirken E85 ile 1.039 beygir güç, 1.280 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve aktarma organlarında yapılan birçok yenilikle aracın 0-96 km/s deparı 1.66 saniye olarak açıklanıyor. Çeyrek milse 8.91 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder