22 Mart 2023 Çarşamba

Ford Explorer


Ford ve Volkswagen'in birlikteliği meyvelerini vermeye devam ediyor. İlk olarak ticari araçlarda kendisini gösteren ortaklıkta sıra bineklere geldi. Volkswagen ailesinin elektrikli araç temelleri Ford ile paylaşıldı ve ortaya elektrikli Explorer çıktı.

Panjursuz ve köşelere çekilmiş LED farlardan oluşan ön bölümünde tamponu da çok çıkıntı durmayan otomobilde 21 inç çaplı jantlar, sade çizgilere sahip siyah renkli gövde korumaları, arkaya doğru daralan yan camlar, spoiler, köşelere çekilmiş LED stoplar ve yine çıkıntı yapmayan bir arka tampon bulunuyor.

Yüksek yan destekli ön koltuklara ve hem üst hem de alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidine sahip olan otomobilde küçük bir dijital gösterge paneli kullanılsa da dik yerleşime sahip dokunmatik ekran orta konsolun tamamını kaplıyor. Açısı ayarlanabilen ekranın alt bölümü bu sayede gizli bir göze ev sahipliği yapıyor.

Elektrik motorları da Volkswagen ailesiyle paylaşılacak olan otomobilin tek motorlu seçenekleri 170 veya 231 beygir güç üretebilirken 52 ve 77 kWh kapasiteli piller 130 ve 170 kW şarja izin veriyor. Çift motorlu seçenekse dört tekerlekten çekiş ve 340 beygir güç sunmakta. Tek motor ve bütük bataryalı aracın menziliyse yaklaşık 540 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder