16 Mart 2023 Perşembe

Kia EV9

Kia'nın dikkat çekici tasarımları arkası kesilmeden gelmeye devam ediyor. 2019 yılında konsept haliyle karşımıza çıkan büyük ve elektrikli SUV EV9, bu haline sadık kalınarak hazırlanan seri üretim gövdesiyle şaşırtıyor.


Köşeli hatlarını koruduğu görülen otomobilde ilginç şekilli aydınlatma grubu ve hemzemin kapı kolları kullanılmış. Konseptin üç kollu jant tasarımını dört kollu olarak seri üretime alan Kia, çamurluk korumalarını da parlak siyah renge boyamış. Spoiler ve kısa yapılı tampon da ilginç görünümü tamamlamış. Yan aynalar yerine geçen kameralarsa opsiyonel donanımda.

Dışından daha sade olsa da yine dikkat çekici bir tasarım sunan iç mekanda dört kollu direksiyon simidi, dokunmatik ekranla bitişik dijital gösterge tablosu ve çok amaçlı ara konsol bulunuyor. 6 veya 7 kişilik olarak alınabilecek aracın 6 kişilik modellerinde orta koltuk sırası 180 derece döndürülebilecek. Yan kameraların görüntüleri de kapı camlarının önündeki ekranlara aktarılıyor.

Arkadan itişli seçeneklerinde kullanılan 204 ve 218 beygir gücündeki elektrik motorları 350 Nm tork üretebilen araçların 0-100 km/s deparları sırasıyla 9.4 ve 8.2 saniyede tamamlanıyor. Dört tekerlekten çekişli ve çift motorlu araçsa sahip olduğu 384 beygir güç ve 600 Nm torkla aynı işi 6 saniyede yapıyor. Batarya boyutlarıysa motor seçeneğine göre 76.1 veya 99.8 kWh olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder