17 Mart 2023 Cuma

Mercedes-Benz GLA ve GLB Serisi


Mercedes, küçük modellerini makyajlamayı sürdürüyor. Daha alçak yapılı kardeşlerin ardından geldi sıra GLA ve GLB'ye. Görünümlerinde büyük farklılıklar yapılmayan otomobillerin Diesel seçenekleri değişmemiş olsa da benzinlilerde hafif hibrit yardımcı dopingi var.

İlk bakışta ikilinin makyajlanmış olduğunu fark edebilmek zor. Her iki aracın da far şekilleri aynı kalsa da bu ünitelerin iç tasarımları güncellenmiş. Yenilenen ön tamponlar da az da olsa farklı bir duruşa sahip. Daha aerodinamik jantlar ve yeni gövde rengi seçeneklerine sahip modellerin LED stopları da yeni iç desenlerine kavuşmuş.

İç mekanda da ana hatlar aynen korunmuş. Markanın diğer modellerinde de kullandığı yeni direksiyon simitleri, dokunmatik düğmeleriyle GLA ve GLB'de de yer almaya başlamış. Ara konsolda da artık dokunmatik bir plaka yerine sığ bir cep yer alıyor. Yeni döşeme renklerine kavuşan modellerin güvenlik sistemleri de geliştirilmiş.

Kaput altında sunulan benzinli motorların tamamında 48 Volt yardımcı kullanmaya başlayan Mercedes bu sayede 14 beygir ek güçü kısa süre için kullanıma sunabiliyor. 1.33 litre hacimli ünitenin 136 ve 163 beygir güç, 230 ve 270 Nm tork üretebilen seçenekleri sunulurken 2 litre hacimli motor, 190, 224 ve 306 beygir güç, 300, 350 ve 400 Nm tork üretebilen seçeneklere sahip.

2 litre hacimli Diesel motorlarsa 116, 150 ve 190 beygir güç, 280, 320 ve 400 Nm tork üretebiliyor. Motor seçeneğine göre 7 veya 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlar standart olarak sunulurken güçler yükseldikçe dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonelden standarda dönüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder