14 Haziran 2019 Cuma

Mercedes-Benz GLB Serisi


Mercedes'in yeni model tanıtımları sürüyor. Nisan ayında konsept halini gördüğümüz SUV GLB Serisi seri üretim haliyle karşımızda. Aracın tasarımında bir sürpriz bulunmazken kaput altında da tanıdık üniteler var.

Önce köşeli olarak tasarlanıp sonradan bütün bu köşeleri yuvarlatılmış gibi görünen araçta dik ön panjur, üst kısmı düzleştirilmiş çamurluklar, arka kapı kelebek camında görülen basamak, dik inen bagaj kapağı ve LED stoplar gibi detaylar göze çarpıyor. Tampon, ön panjur ve jantların tasarımıysa donanımdan donanıma değişiklik gösteriyor.


4.63 metre boya ve 2.83 metre aks mesafesine sahip araç GLC'den sadece 4 cm daha kısa. İç mekanı da önden çekişli kardeşlerinden alınan otomobilde dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran gibi detaylar sunulmuş. 5 koltuklu durumda 560 litre bagaj hacmi sunan GLB 7 koltuklu olarak da alınabilecek.


Kaput altında da tanıdık üniteler sunan aracın GLB 200 seçeneğinde 163 beygir güç üretebilen 1.33 litre hacimli motor kullanılırken GLB 250'de 224 beygir gücündeki 2 litre hacimli ünite bulunuyor. 2 litre hacimli Diesel motorla donatılan GLB 200d ve 220d sırasıyla 150 ve 190 beygir güç üretebiliyor.


GLB 250 ve GLB 220d'de dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulurken GLB 200, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılıyor. Diğer modellerdeyse aynı ünitenin 8 ileri vitesli örneği kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder