14 Haziran 2019 Cuma

Bentley Flying Spur


Bentley, büyük sedan modeli Flying Spur'ün üçüncü nesil örneklerini tanıttı. Tanıdık bir motora sahip olsa da Volkswagen grubunun ileri teknolojilerini de barındıran otomobil artık daha da lüks bir şekilde bizlerle.

İlk bakışta makyajlanmış gibi duran otomobil aslında tamamen yeni. 130 mm uzayan aks mesafesi, genişleyen ön panjur, çapları 22 inçe kadar büyüyen jantlar, kristal LED farları, daha belirgin hale gelen çamurluklar, B desenli stoplar, oval egzoz çıkışları ve hem ışıklandırılmış, hem de geri çekilebilen uçan B logosu aracın hem dinamik hem de şık görünümüne katkıda bulunuyor.


İç mekanı büyük ölçüde Continental GT'den alınmış olan modelin bu bölümünde farklı renklerde deri ve ahşap kombinasyonları sunuluyor. Dijital gösterge paneli ve kullanılmadığında gizlenebilen dokunmatik bilgi-eğlence ekranı da donanıma eklenmiş. Ses sistemleri arasında Naim logolu, 19 hoparlör ve 2.200 Watt çıkış gücüne sahip bir ünite de yer alıyor.

Yeni bir havalı süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin ön fren diskleri 420 mm çaplı. Dört tekerlekten çekiş sisteminin yanında araçta yönlendirilebilir arka aks da bulunuyor. Ayrıca otonom sürüş, otomatik park yardımcısı ve gece görüş sistemi de aksesuarlar arasında bulunuyor.


Kaput altındaysa tanıdık bir ünite yer alıyor. Çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli W12 motor 635 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip olan model 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum süratse 333 km/s.

6 yorum:

  1. En iyisi olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Bu şaka mı ya? 900nm tork nedir? Kamyon mu çekilecektir? Bentley böyle davranarak ne yapmak istemektedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında lazım olabilir. 2.5 tonun üzerinde ağırlığı.

      Sil
  3. 2 sorum var. Bu araç Amerika'da kaç dolar, Avrupa'da kaç euro?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.B.D.'de 245.000 Dolar, İngiltere'de 165.000 Sterlin başlangıç fiyatı.

      Sil
  4. Binme şansın oldu mu Onur Başkan?

    Bentley denilen marka hafızalarımıza 2011 yapımı 2012 filminde Rus milyarderin uçaktaki yeni nesil arabasına 'araba çalış!' hitabından sonra çalışması ve Jhon Cusack reisin şaşkın bakışları ile kazınmıştır.

    YanıtlaSil