10 Haziran 2019 Pazartesi

Ultima RS


Bir süredir kendisinden haber alamadığımız Ultima, yeni RS modelini Goodwood'da sergileyeceğini açıkladı. Geliştirilen performansının yanında günlük kullanıma biraz daha uygun hale gelen araçta birçok motor seçeneği kullanılıyor.


Yolda kullanım izni olan bir yarış otomobiline benzeyen Ultima RS'in yapısında bol bol karbon fiber kullanılmış. LED aydınlatma grubu ve 19 inç çaplı jantlar haricinde splitter, deflektörler, çamurluk üzerinde yer alan hava çıkışları, dev spoiler, tavana eklenmiş hava girişi, çift egzoz çıkışı ve difüzör, modelin pistlerde evinde olmasını sağlıyor.

İç mekanı da yarış araçlarında olduğu gibi sade duran RS'te yerinden kolay çıkabilen çok fonksiyonlu direksiyon simidi, merkezi gösterge paneli ve dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi kullanılıyor. Takla kafesi, sabit sırtlık ve kafalıklı yarış koltukları ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de donanımda.


Kaput altında farklı hacim ve besleme sistemlerine sahip, Chevrolet markanı V8 motorlar sunan Ultima, gücün 436 ile 1.217 beygir arasında değiştiğini açıklıyor. En hafif seçeneği 930 kg ağırlığında olan modelin 6 ileri vitesli manuel şanzımanı da Porsche imzalı.

En güçlü seçeneğin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.5 saniyeden az sürerken ulaşabildiği maksimum sürat 400 km/s'in üzerinde. Bu arada araçlarda 362 mm çaplı fren diskleri ve 6 pistonlu kaliperler opsiyonel olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder