26 Ağustos 2023 Cumartesi

Rolls-Royce Amethyst Droptail


Geçen hafta tanıttığı Droptail'in üç kardeşi olacağını açıklayan Rolls-Royce bu otomobillerden ilkini tanıttı. Müşterinin en büyük oğlunun burç taşı olan ametistin ismini taşıyan otomobilde bu taş ve rengi birçok yerde kendisini gösteriyor.

Gövde tasarımını La Rose Noire ile paylaşan otomobilin gövdesinde kullanılan özel boya, ışığın açısına göre gri ile mor arasında değişen tonlara sahip. 22 inç çaplı jantlar ve geçirgenliği değiştirilebilen bir cama sahip tavan da önceki aracınkilerden farklı tasarımlara sahip. Spirit of Ecstasy'nin temelinde de ametist kullanılmış.

Koltuklar ve spoiler arasında yer alan ahşap bölümü, güncel araçlar arasında işlevsel aerodinamik özellikler sunan tek ahşap panel olarak adlandıran Rolls-Royce, burada görev yapan büyük parçayı da marka tarihinin en büyük tek parça ahşap kaplaması olarak niteliyor.

Çift renkli deri döşemeye sahip iç mekan tasarımı da kardeş araçla aynı olsa da ahşap kaplamaların dışarıdakiyle uyumlu olduğu görülebiliyor. Üretiminde ametist kullanılan havalandırma kumandaları ve konsolda yer alıp istenirse kola takılabilen saatin bu sefer Vacheron Constantin imzası taşımasıysa bu otomobile özel.

Modelin teknik özelliklerini açıklamaktan çekinen Rolls-Royce, La Rose Noire'da 6.75 litre hacimli V12 motorunun 600 beygir üzerinde güç üretebilen bir seçeneğini kullanmıştı. Bu güç, 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla arka aksa aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder