23 Ağustos 2023 Çarşamba

Haval H5


Great Wall'un alt markalarından Haval, büyük SUV modeli H5'in yeni neslini tanıttı. Eskisinden çok daha büyük olan aracın kaputu altında sadece içten yanmalı motorlar bulunuyor. Boyutlar büyük olsa da araç sadece iki koltuk sırasına sahip.

Köşeli LED farları ve büyük ön panjuruyla önceki nesil Toyota Tundra'yı andıran aracın çamurlukları ilginç bombelere sahip. Kalın C sütunu ve arka çamurluklara doğru uzayan stoplar çok dikkat çekici olmayan tasarımın diğer detayları. 5.190 mm boya, 1.905 mm ene ve 1.833 mm yüksekliğe sahip olan SUV 3.140 mm aks mesafesi sunuyor. Araç, önceki nesil H5'ten tam 540 mm daha uzun.

Modern bir iç mekan tasarımı sunan aracın yaşam alanı, açık renkli döşemeler ve açılabilir cam tavanla daha ferah görünüyor. Şık havalandırma ızgaraları, büyük bir göbeğe sahip direksiyon simidi, dijital gösterge paneli,  büyük sayılabilecek dokunmatik ekran ve bol fiziksel kumanda sunan orta konsol haricinde vites kolunun da ilginç bir tasarım sunduğu söylenebilir.

Kaput altında görev yapan 2 litre hacimli benzinli motorun 190 ve 218 beygir güç üretebilen iki seçeneği bulunsa da aynı hacme sahip Diesel ünite 166 beygir gücünde. 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılabilen aracı arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak almak mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder