24 Ağustos 2023 Perşembe

Mercedes-Benz EQA ve EQB


Mercedes, elektrikli SUV modellerinden EQA ve EQB'yi makyajladı. Dikkatli gözlerin fark edebileceği ufak tefek yenilikler sunan otomobiller üç farklı güç seçeneği bulunuyor. İç mekanda yapılan değişiklikler de yeni nesil Mercedes modellerine göndermeler yapıyor.

Aslında ikilinin makyajlandığını söylemek zor zira en büyük yenilik, ön panjurun küçük Mercedes logolarıyla süslenmesi olmuş. Yeni gövde rengi seçenekleri de donanıma eklenirken stopların iç tasarımlarının da değişmiş olduğu görülebiliyor.


İç mekanda yaşanan değişikliklerse biraz daha bariz. Yeni döşeme renkleri ve diğer Mercedes modellerinde de kullanılan dokunmatik kumandalara sahip direksiyon simidi donanıma eklenmiş. Ara konsolda artık dokunmatik panel bulunmazken eskiden bu bölümde yer alan düğmelerin de sayısı azalmış. MBUX de en güncel sürümüne kavuşmuş.

Üç motor seçeneğine sahip olan araçların tek motorlu seçenekleri 190 beygir güç, 385 Nm tork üretebilirken çift motorlu araçlardan ilki 228 beygir güç, 390 Nm tork, ikincisiyse 292 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Tamamında 70.5 kWh kapasiteli batarya kullanılan araçlar 100 kW DC şarjı destekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder