21 Ağustos 2023 Pazartesi

Gunther Werks Touring Turbo Edition Coupe


Restomod dünyasında son yılların favorilerinden olan Porsche 911 Gunther Werks'in de çok sevdiği bir model. Özellikle 993 kasa kodlu araçlar üzerinde çalışmalar yapan ve otomobilleri günümüze uyarlayan markadan bir otomobil daha geldi.

Klasik hatlarıyla öne çıkan otomobilde değişiklikler de hemen belli oluyor. Geniş ve tek bijonlu jantlar, bol hava girişli ön tampon, hava çıkışlı kaput ve ön çamurluklar, genişletilmiş gövde ve arka çamurluklar önüne açılan hava kanalları güçlü bir duruş sunuyor. 

Motorun üzerinde sabit spoiler ve hava girişleri sunan modelin arka tamponu da difüzör ve çift egzoz çıkışına sahip. Tamamen karbon fiberden üretilen otomobil bu sayede standart bir 993'e göre 225 kg daha hafifken stoplar da aynı farlarda olduğu gibi LED teknolojisini kullanıyor.

İç mekanın da ana hatları ve analog göstergeleri 993'e göz kırpsa da bol karbon fiber ve Alcantara kullanımı, metal pedal seti, karbon fiber kapı içleri, fireksiyon simidi ve yarış koltukları farklılık sunuyor. Arka koltukları yerine küçük bir takla kafesi sunan aracun bu kısmında kask saklanabiliyor. Motor bölümünün bile deri kaplanabilmesiyse ilginç bir detay.

Motor demişken kaput altında yer alan çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motorun 760 beygir güç ürettiğini belirtelim. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan otomobil bütün gücü arka tekerleklere aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder