25 Ekim 2023 Çarşamba

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+


Mercedes'te güzel gelişmeler oluyor. Şubat ayında yeni yüzüne kavuşan GLE ailesinin en yüksek performanslı seçenekleri daha da güçleniyor. Hafif hibrit motor yerine şarj edilebilir hibrit kullanmaya başlayan araçlar istenildiği zaman daha da az yakıt tüketebiliyor.

Tasarımında bir değişiklik yapılmasa da model yazısının etrafı kırmızıya boyanan araçların elektrikli modda yeterince ses çıkarması için dışarıya ses veren hoparlörler kullanılmış. İç mekanında da yeni grafiklere ve şarj durumuyla ilgili bilgiler veren gösterge paneli ve dokunmatik ekrana sahip olan aracın süspansiyon sistemi de artan ağırlığı karşılayacak şekilde güçlendirilmiş.

Kaput altında yer alan 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor 449 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 136 beygirlik bir katkı sağlıyor. Karma kullanımda 543 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen otomobilin ağırlığıysa 2.4 tonu aşmış.

Bu ağırlığın nedenlerinden biri olan bataryalar 31.2 kWh kapasiteli. 87 km'ye kadar menzil sunabilen bataryalarla aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.7 saniye sürüyor. Maksimum süratse 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder