25 Ekim 2023 Çarşamba

Ferrari SP-8


Gezegendeki zengin sayısının artması özel üretim Ferrari modellerinin sayısından anlaşılabiliyor. Tek örnek seçenekler arasına katılan SP-8, Tayvanlı bir zengin için hazırlanmış ve temelleri F8 Spider'a dayanıyor.

Tasarım konusunda çekingen olmayan Ferrari, konu özel siparişler olduğunda daha da dikkat çekici ürünlerle karşımıza çıkıyor. SP-8'in sivri burnunda büyük bir splitter, daha küçük LED farlar ve 3D baskı teknolojisiyle üretilen alümünyum bir panjur sunan üretici kaputtaki hava geçişini de yenilemiş. Bütün gövde panelleri F8'de kullanılandan farklı olan aracın tek bijonlu jantları da dikkat çekici bir tasarıma sahip.

Kapılarda yer alan hava çıkışlarından itibaren griye bürünen gövde arkaya doğru sabit bir spoiler şeklini almış. Koltukların üzerinde takla barı görevi gören çıkıntılar dikkat çekerken arka bölümde ince yapılı LED stoplar, büyük difüzör ve çok daha "gizli" olduğunu söyleyebileceğimiz egzoz çıkışları yer alıyor.

Tavanı kapatılamayan otomobilin iç mekanıysa temellerini paylaştığı araçtan aynen alınmış. F8'in yolcu konsolunda alınabilen dijital ekrana sahip olmayan SP-8'in koltukları arasında da yeni nesil vites selektörü dikkatlerden kaçmıyor.

Kaputu altında da sürpriz sunmayan tek örnek otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 3.9 litre hacimli, V8 motoru 720 beygir güç, 770 Nm tork üretebiliyor. Çift kavramalı, yarı otomatik şanzımansa gücü arka aksa aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder