28 Ekim 2023 Cumartesi

Renault Kardian


Renault, Güney Amerika ve Kuzey Afrika pazarlarında satışa sunacağı küçük SUV modeli Kardian'ı tanıttı. Modern ve modüler bir platform üzerinde yükselen otomobilin hem iç hem de dış tasarımında grup markalarının etkisi görülebiliyor.

Köşeli hatlara sahip ön bölümde Nissan'ın SUV modellerini andıran çift katlı far tasarımı sunan aracın çamurluk korumaları siyah renkli. Jantlarında ve tavanında da koyu renkler sunan aracın tavan raylarıysa Dacia modellerinde de kullanılıyor. Stoplar, anten ve spoiler tasarımıyla Avrupalı Renault modellerini andıran Kardian'ın siyah renkli arka tamponunda, önde olduğu gibi gümüş renkli trim parçaları mevcut.

İç mekanda da tanıdık detaylar görmek mümkün. Dijital gösterge paneli, üç kollu direksiyon simidi, çok büyük olmayan dokunmatik ekran, havalandırma ızgaraları ve kumandaları Avrupa'da satılan Renault ve Dacia modellerinden tanıdık. İlginç bir detaysa Porsche modellerindekine benzeyen tasarımıyla vites selektörü.

Kaputu altında tek motor seçeneği sunan otomobilin 1 litre hacimli ünitesi 3 silindirli ve turbo beslemeye sahip. 125 beygir güç, 220 nm tork üretebilen motor gücünü ön aksa çift kavramalı, yarı otomatik bir üniteyle aktarıyor. 4.119 mm boya sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.604 mm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder